ИЗБЕРЕТЕ МАРКА АВТОМОБИЛ, МОДЕЛ И ТИП НА ДВИГАТЕЛЯ:
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN НОМЕР:
ТЪРСЕНЕ ПО НОМЕР НА АВТОЧАСТ:


Горивен филтър


Горивен филтър – същност и значение

Горивен филтър наричаме елемент от горивната система, който играе много важна роля за правилното функциониране на двигателите на съвременните автомобили.

Виж повече Неговата функция е да гарантира, че до двигателя ще достига само и единствено чисто гориво, в което не се съдържат никакви твърди частици, утайки, вода и т.н. Истината е, че винаги в горивото е възможно да се съдържат замърсители и без наличието на горивен филтър те биха достигали безпроблемно до двигателя. Затова е важно да сме сигурни, че настоящия горивен филтър на превозното ни средство работи гладко и ефективно, а ако не е така – да го сменим своевременно. В следващите редове ще научите кои са признаците, подсказващи ви, че е време да направите смяна на горивен филтър. Освен това ще поясним как може да бъде избран правилният горивен филтър за конкретно превозно средство и защо онлайн магазинът lexcar.bg е най-подходящото място за целта.  

 

 

Признаци, подсказващи, че е време за смяна на горивен филтър

Горивен филтър 1 - управление
Горивен филтър - изберете най-доброто!

 

Сигналът за вас, че е време да смените настоящия горивен филтър на превозното си средство може да дойде от следенето на километража, в рамките на който въпросният горивен филтър е бил използван, или пък от конкретни проблеми и затруднения в работата на превозното средство. Вижте признаците, на които е хубаво да обръщате внимание:  

 

  • смяна на горивен филтър: изминаване на дадено количество километри – най-добрият вариант е да следите километража, за да можете да смените настоящия горивен филтър преди да са се появили проблеми в работата на вашето превозно средство. Съветът на повечето специалисти е на всеки 60 хиляди километра да се прави смяна на горивен филтър. Както вече отбелязахме в началото на текста, на практика във всеки един литър употребявано гориво се съдържат замърсители, така че филтрите си имат определен лимит по отношение на километрите, в рамките на които могат да бъдат използвани.
  • смяна на горивен филтър: влошаване на представянето на превозното средство – цялостното влошаване в представянето на превозното средство при движение по пътната настилка би могло да е знак за вас, че трябва да направите смяна на настоящия горивен филтър. Подобно влошаване на представянето се характеризира с понижаване на мощността на превозното средство, както и с увеличен разход на гориво.
  • смяна на горивен филтър: проблеми с двигателя – проблемите с двигателя са най-ясното доказателство, че е нужен нов горивен филтър. Тези проблеми е възможно да са свързани с трудно запалване на превозното средство, както и с внезапно изгасване на двигателя при движение. Ако такива признаци вече са налице, не губете никакво време, а веднага купете нов горивен филтър.

 

 

Покупка на горивен филтър – полезни съвети и практики

Горивен филтър 2 - управление
Горивен филтър - свържете се с нас!

 

Продължаваме с няколко полезни съвета и практики, които ще ви помогнат при покупката на нов горивен филтър. Ето как да изберете качествен и подходящ за нуждите и характеристиките на превозното си средство артикул от тази категория: 

 

  • насочете се към надежден търговец – на първо място трябва да се насочите към достатъчно надежден търговец, предлагащ продукти от категория „Горивен филтър“. Търговец, който от една страна предлага достатъчно богата и разнообразна гама от филтри, а от друга – е с добро име на пазара. Можете да проверите в интернет мрежата за потребителски мнения и отзиви, свързани с продуктите и услугите на набелязания от вас търговец. Положително впечатление прави също така ако търговецът разполага с прецизно разработен уебсайт, съдържащ изчерпателна информация за дейността му.
  • проверете за съвместимост на набелязания горивен филтър – когато сте си набелязали даден модел горивен филтър, задължително проверете за съвместимостта му с вашето превозно средство. Обикновено в описанието на конкретния модел горивен филтър се съдържа информация за кои модели превозни средства е подходящ.
  • прегледайте подробно свойствата и характеристиките – преди да извършите покупка на горивен филтър, прегледайте подробно всички данни за свойствата и характеристиките му, за да не се натъкнете на неприятни изненади впоследствие. Ако имате нужда от допълнителни разяснения, не се колебайте да се обърнете към съответния търговец.

 

 

Защо да закупите горивен филтър от lexcar.bg? 

Горивен филтър 3 - управление
Горивен филтър - вземете своя сега!

 

lexcar.bg е един от водещите онлайн магазини на българския пазар, когато става въпрос за авточасти и елементи на превозните средства, за моторни масла и консумативи. По-надолу ще споменем няколко основателни причини да се доверите именно на нас при нужда от нов горивен филтър:

 

Горивен филтър от lexcar.bg: Качество и разнообразие – ние работим с водещи производители в глобален мащаб, за да предложим на своите клиенти продукти от най-високо качество. Производители, от чиито каталози вземаме само и единствено най-добрите и актуални артикули. Така че можете да бъдете напълно сигурни в надеждността и ефективността на артикулите от категория „Горивен филтър“, налични в онлайн магазина ни. От друга страна, разполагаме и с необходимото разнообразие, за да позволим на всеки един шофьор да открие подходящия за превозното си средство горивен филтър при нас.

 

Горивен филтър от lexcar.bg: Изгодни цени – стремим се да предлагаме продуктите от категория „Горивен филтър“ (и не само) на цени, които са съобразени с особеностите на българския пазар и са достъпни за максимално широк кръг от потребители. Можете да бъдете сигурни, че при нас ще откриете оптималното съотношение между качество и цена.

 

Горивен филтър от lexcar.bg: Бърза доставка – в случай, че имате спешна нужда от смяна на горивен филтър, отново услугите на lexcar.bg са верният избор. Доставките на поръчаните артикули от нашия онлайн магазин се извършват във възможно най-кратки срокове. За вас като клиенти е налице опция за преглед, тест и връщане до 14 дни при установена нередност.

 

Горивен филтър от lexcar.bg: Професионална консултация – при необходимост от професионална консултация относно избора на подходящия горивен филтър за вашето превозно средство, веднага се свържете с екипа на lexcar.bg по телефон, имейл или чат. Служителите ни с радост ще ви дадат съвети и насоки, за да вземете правилното решение за сигурността и комфорта си на пътя.

Признаци, подсказващи, че е време за смяна на горивен филтър

Покупка на горивен филтър – полезни съвети и практики

Защо да закупите горивен филтър от lexcar.bg?