ИЗБЕРЕТЕ МАРКА АВТОМОБИЛ, МОДЕЛ И ТИП НА ДВИГАТЕЛЯ:
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN НОМЕР:
ТЪРСЕНЕ ПО НОМЕР НА АВТОЧАСТ:


Въздушен филтър


  • Автомобили
  • Товарни Автомобили

въздушен филтър за AUDI
въздушен филтър за BMW
въздушен филтър за CHEVROLET
въздушен филтър за CITROËN
въздушен филтър за DAEWOO
въздушен филтър за FIAT
въздушен филтър за FORD
въздушен филтър за HONDA
въздушен филтър за HYUNDAI
въздушен филтър за KIA
въздушен филтър за MAZDA
въздушен филтър за MERCEDES-BENZ
въздушен филтър за MITSUBISHI
въздушен филтър за NISSAN
въздушен филтър за OPEL
въздушен филтър за PEUGEOT
въздушен филтър за RENAULT
въздушен филтър за SEAT
въздушен филтър за SKODA
въздушен филтър за SUBARU
въздушен филтър за SUZUKI
въздушен филтър за TOYOTA
въздушен филтър за VW
въздушен филтър за ALFA ROMEO
въздушен филтър за CHRYSLER
въздушен филтър за DACIA
въздушен филтър за DODGE
въздушен филтър за INFINITI
въздушен филтър за IVECO
въздушен филтър за JEEP
въздушен филтър за LADA
въздушен филтър за LANCIA
въздушен филтър за LAND ROVER
въздушен филтър за LEXUS
въздушен филтър за MINI
въздушен филтър за PORSCHE
въздушен филтър за ROVER
въздушен филтър за SAAB
въздушен филтър за SSANGYONG
въздушен филтър за VOLVO

Въздушен филтър – същност и значение

Качествен и ефективен въздушен филтър е необходим на всеки един автомобил, за да може да функционира нормално. Този елемент отговаря за изграждането на надеждна бариера срещу попадането на прах и различни нечистотии в двигателя.

Виж повече Смяна на настоящия въздушен филтър с нов е задължително да се прави на определен период от време, тъй като изпълнението на нормалните му функции съвсем естествено води до неговото постепенно замърсяване. В следващите редове ще поговорим за това на какво трябва да се обърне внимание при разглеждане на различните филтъри на пазара. Освен това ще научите защо закупуването на въздушен филтър от lexcar.bg е вярното решение за вас.

 

Сухи и мокри филтъри – каква е разликата?

Въздушен филтър 1
Въздушен филтър - свържете се с нас

На пазара могат да се открият сухи и мокри филтъри за автомобили. Каква е разликата между двата типа филтъри и защо сухите такива са се наложили за масова употреба. Ето отговорите на тези въпроси:

 

Мокри – мокрите филтъри представляват мрежа, покрита с лепкава течност, към която трябва да се залепят твърдите частици. Те обаче бързо загубват своето действие и е необходимо постоянно да се измиват с бензин и впоследствие отново да се омасляват. В този смисъл мокрите филтъри са доста непрактичен и избягван от шофьорите вариант. 

 

Сухи – сухите филтъри понастоящем са наложени като предпочитаният вариант за предпазване на двигателя от мръсотии и външни частици. Посредством сух естествен или синтетичен материал те успешно улавят нечистотиите и създават надеждна и ефективна защита за двигателя.

 

Комбинирани – възможно е също така сухите и мокрите филтъри да бъдат комбинирани. При подобно решение сухият въздушен филтър има центробежно действие и се поставя пред мокрия такъв.

 

Как да изберете подходящия въздушен филтър за вашето превозно средство?

Въздушен филтър 2
Въздушен филтър - изберете подходящият за вашата кола

 

Към избора на нов въздушен филтър трябва да се подходи с необходимото внимание и отговорност. Не забравяйте, че от въпросния елемент зависи добрата защита на двигателя и като цяло ефективната работа на превозното ви средство. Ето факторите, които ви препоръчваме да вземете предвид при оглеждане на различните филтъри: 

 

  • степен на филтрация – когато сравнявате дадени модели въздушни филтри, няма как да не обърнете внимание на степента на филтрация. Колкото по-висока е тази степен, толкова по-добре за вас и вашето превозно средство. Защото нейната стойност показва процентът на замърсители, които въпросните филтъри са в състояние да спрат. При съвременните автомобили степента на филтрация на техните филтъри не трябва да е по-малка от 90%.
  • пропускателна способност – пропускателната способност пък показва обема на въздуха, който може да премине за единица време през съответния модел въздушен филтър. Ако обемът не е достатъчен, е възможно да се стигне до липса на въздух на входа. Така че при избор на филтъри по този признак задължително вземете предвид нуждите на двигателя на своето превозно средство.
  • бранд – препоръчваме ви да се насочите към реномирани и утвърдени брандове при избора на въздушен филтър. Брандове, които през годините са доказали, че предлагат на пазара само и единствено филтъри от най-високо качество. По този начин ще бъдете сигурни, че наистина ще получите продукт, който ще изпълнява пълноценно своите функции и ще гарантира отличната работа на превозното ви средство.
  • търговец – не е без значение на кой търговец на филтъри ще се спрете. За съжаление има търговци, които са некоректни към своите клиенти и понякога им предоставят повредени филтъри или дори фалшиви такива. Уверете се, че търговецът, с който ще работите, е с добра репутация в бранша и потребителите са доволни от неговите продукти и услуги.
  • информация – не се притеснявайте или колебайте да искате повече информация за моделите филтъри, които сте набелязали. Като клиент имате право на напълно информиран избор, а търговецът е длъжен да бъде максимално прозрачен по отношение на характеристиките на продуктите, които предлага.

 

Защо да закупите въздушен филтър от lexcar.bg?

Въздушен филтър 3
Въздушен филтър - изберете качеството

 

lexcar.bg е сред водещите онлайн магазини на българския пазар, що се отнася до търговията с авточасти, моторни масла и консумативи. По-надолу ще изведем няколко основателни причини да се доверите именно на нас при нужда от нов въздушен филтър за превозното ви средство:

 

Покупка на въздушен филтър от lexcar.bg: Първокласно качество – lexcar.bg ви предлага филтъри с първокласно качество и ефективност. Продукти с най-добрите възможни характеристики, които са произведени по последни стандарти в бранша. Продукти, които няма да позволят на мръсотиите да достигнат до двигателя и ще гарантират неговата отлична работа по време на пътувания.

 

Покупка на въздушен филтър от lexcar.bg: Конкурентни цени -  освен качествени и ефективни, предлаганите в lexcar.bg филтъри са също така на достъпни цени. Цени, които са съобразени с особеностите на българския пазар и с финансовите възможности на средностатистическия потребител у нас. Можете да сте напълно сигурни, че в онлайн магазина ни ще откриете оптималното съотношение между качество и цена за тази продуктова категория.

 

Покупка на въздушен филтър от lexcar.bg: Разнообразна гама – в lexcar.bg можете да откриете различни модели въздушен филтър, както и продукти от тази категория с разнообразни свойства и характеристики. Разгледайте внимателно артикулите в онлайн магазина ни, за да откриете този, който оптимално съответства на нуждите и изискванията на вашето превозно средство.

 

Покупка на въздушен филтър от lexcar.bg: Бързи доставки – друго преимущество от пазаруването в lexcar.bg са доставките, които се осъществяват във възможно най-кратки срокове. Налице е опция за преглед и тест на продукта, както и за връщането му в 14-дневен срок при установена нередност. Клиенти, направили поръчка на стойност над 250 лв, получават напълно безплатна доставка.

 

Покупка на въздушен филтър от lexcar.bg: Професионална консултация – в случай, че не сте сигурни кой точно въздушен филтър е най-подходящият за вашето превозно средство и ви е необходима професионална консултация, не се притеснявайте да се свържете с екипа на lexcar.bg. Ние с радост ще ви дадем нужната информация за набелязаните продукти и ще ви насочим към вярното за вас и автомобила ви решение.   

Сухи и мокри филтъри – каква е разликата?

Как да изберете подходящия въздушен филтър за вашето превозно средство?

Защо да закупите въздушен филтър от lexcar.bg?