ИЗБЕРЕТЕ МАРКА АВТОМОБИЛ, МОДЕЛ И ТИП НА ДВИГАТЕЛЯ:
ТЪРСЕНЕ ПО ШАСИ / VIN НОМЕР:
ТЪРСЕНЕ ПО НОМЕР НА АВТОЧАСТ:


Амортисьор


Амортисьори – същност и значение

Амортисьори наричаме едни от най-важните елементи в цялостната структура на съвременните автомобили. Те служат за премахване на вертикалните колебания на купетата и осигуряване на оптимално сцепление между превозните средства и настилката, по която се движат.

Виж повече Когато става въпрос за амортисьори, имайте предвид, че от тяхната ефективна работа зависи комфорта и сигурността ви на пътя. Така че при появяване на нужда от смяната им, не бива да губите никакво време. В следващите редове ще разгледаме основните видове амортисьори и останалите фактори, които се вземат под внимание при избора. В допълнение, ще научите защо закупуването на амортисьори от lexcar.bg е най-добрата опция за вас на пазара.

 

Видове амортисьори и техните характеристики

Амортисъор 1 - джип
Амортисьор - изберете най-доброто!

Двa са основните видове амортисьори, които могат да се открият на пазара. А това са именно маслените (или хидравличните) и газовите такива. Ето най-важното, което трябва да знаете за характеристиките на всяка от посочените разновидности:

 

Маслени – маслените или хидравличните амортисьори са традиционният и масово разпространен продукт от тази категория. Ако шофирате в градска среда, определено те са най-подходящият вариант за вас. С тях пътуването е меко и комфортно, като самите маслени амортисьори запазват качеството и ефективността си за доста дълъг период от време. И не на последно място, цените им са изключително достъпни и могат да бъдат платени без никакъв проблем от средностатистическия потребител.

 

Газови – газовите амортисьори гарантират перфектен контрол и управляемост на автомобила. Това ги прави особено предпочитани при шофиране с високи скорости (вкл. състезателни автомобили), както и при движение по трудни и неравни терени. Трябва обаче да се има предвид, че те са значително по-скъпи от маслените амортисьори, а и се износват бързо и е необходимо често да се прави смяна.

 

 

Как да изберете подходящите амортисьори за вашето превозно средство?   

Амортисьор 2 - голям
Амортисьор - за всяка кола

Няколко са факторите, които е добре да вземете под внимание при избора на подходящи амортисьори за вашето превозно средство. Сред въпросните фактори са условията, при които обикновено шофирате, съвместимостта на набелязаните амортисьори с автомобила ви, техният бранд, търговецът, който ги предлага, както и цената. Вижте малко повече информация за споменатите аспекти:

 

  • избор на подходящите амортисьори: условия, при които обикновено шофирате – както вече отбелязахме при представянето на маслените и газовите амортисьори, всеки от тези типове е предназначен за определени условия на шофиране. Ако обикновено шофирате в градски условия и на къси разстояния, маслените амортисьори ще ви свършат отлична работа. В случай обаче, че се движите в извънградски условия, често ви се налага да изминавате дълги растояния или пък сте почитатели на високите скорости, тогава вече е препоръчително да заложите на газови такива.
  • избор на подходящите амортисьори: съвместимост с превозното средство – преди да закупите дадени амортисьори, се уверете, че те са съвместими с вашето превозно средство. За всяка марка или модел автомобил си има точно определени амортисьори, които могат да се използват. Ако не сте сигурни кои са те за вашия автомобил, прегледайте ръководството му или се консултирайте със специалист.
  • избор на подходящите амортисьори: бранд – насочете се към бранд, който е достатъчно реномиран и утвърден на пазара, що се отнася до производството на амортисьори и други видове авточасти. Бранд, който е доказал, че не прави никакви компромиси с качеството и ефективността на своите продукти, както и с комфорта и сигурността на шофьорите по време на път.
  • избор на подходящите амортисьори: търговец – уверете се също така, че на търговеца, който ви предлага съответните амортисьори, наистина може да се разчита. Търговецът трябва да е с положителна репутация на пазара и за него да няма никакви данни за лоши практики, като например продажба на фалшиви или повредени авточасти.
  • избор на подходящите амортисьори: цена – няма как да не се вземе предвид и цената при предстояща покупка на амортисьори. По-нагоре в текста казахме,че като цяло газовите амортисьори са по-скъпи в сравнение с маслените такива. Има обаче ценови разлики и между отделните марки и модели. Стремете се да откриете оптималното съотношение между качество и цена за тази продуктова категория. Съотношение, което ще ви гарантира безопасните пътувания с личното превозно средство и същевременно ще отговори на бюджета ви и на средствата, с които разполагате.

 

Защо да закупите амортисьори от lexcar.bg?

Амортисьор 3 - спорт
Амортисьор - свържете се с нас!

lexcar.bg е един от водещите и ползващи се с най-голямо доверие сред потребителите онлайн магазини за авточасти, моторни масла и консумативи на българския пазар. По-надолу ще изведем няколко основателни причини да се доверите именно на нас, когато става въпрос за покупка на амортисьори:

 

Амортисьори от lexcar.bg: Високо качество -  предлаганите при нас амортисьори са с най-високо качество, Качество, което ще ви предостави необходимите нива на комфорт и сигурност на пътя. Работим с реномирани производители, които са се доказали през годините в изработката на такъв тип продукти.

 

Амортисьори от lexcar.bg: Конкурентни цени – към високото качество добавяме и конкурентни цени. Цени, които са съобразени с особеностите на българския пазар и с финансовите възможности на средностатистическия потребител у нас. Можете да бъдете сигурни, че в онлайн магазина ни ще откриете оптималното съотношение между качество и цена за тази продуктова категория.

 

Амортисьори от lexcar.bg: Богата продуктова гама – продуктовата ни гама е достатъчно богата, така че всеки един шофьор да намери това, което търси. Предлагаме амортисьори от различни марки и модели, както и с разнообразни свойства и характеристики.

 

Амортисьори от lexcar.bg: Бързи доставки – ако поръчате амортисьори или каквито и да било други видове авточасти от lexcar.bg, можете да разчитате на доставка в максимално кратки срокове. Налице е опция за преглед и тест на продукта, и съответно за връщането му в срок от 14 дни при установен проблем. Доставките са безплатни за клиенти, направили поръчка на стойност над 250 лв.

 

Амортисьори от lexcar.bg: Професионална консултация – в случай на нужда от професионална консултация относно избора на амортисьори, не се колебайте да се свържете с екипа на lexcar.bg. Ние с радост ще ви насочим към вярното решение, с което да се чувствате спокойно и в безопасност по време на вашите пътувания.

Видове амортисьори и техните характеристики

Как да изберете подходящите амортисьори за вашето превозно средство?

Защо да закупите амортисьори от lexcar.bg?